Bahçeşehir Koleji öğretmenlerinin artırım isyanı! Maaşlarının uygunlaştırılması için imza kampanyası başlattılar

celikci

New member
Bahçeşehir Koleji öğretmenlerinin artırım isyanı! Maaşlarının uygunlaştırılması için imza kampanyası başlattılar
Bahçeşehir Koleji, velilere tavan oran olarak yüzde 36’lık bir artırım yaparken öğretmenlerine yaptığı düşük artırım oranı argümanlarıyla gündemde. Bahçeşehir Koleji öğretmenleri, minimum fiyat üzerinden maaş aldıklarını argüman ederek, en az yüzde 50 oranında bir güzelleştirme yapılmasını talep etti.

Habertürk’te yer alan habere bakılırsa, Bahçeşehir Koleji yetkilileri ise bu savları yalanlayarak öğretmenlere enflasyon üzerinde artırım yapıldığını söz etti. ‘Öğretmenlere yüzde 10 oranında artırım yapıldı’ savlarını yalanlayan okul idaresi, artırımların eylül ayında yapıldığını ve yüzde 35’in altında olmayan artırım oranlarının yüzde 40-50-60’lara kadar çıktığını kaydetti. 13 bin öğretmenin çalıştığı kurumda artırım oranlarının enflasyonun altında kalmayacak biçimde yapıldığı açıklandı.

CÜRÜM DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Toplumsal medyada bahse ait bilgi kirliliği olduğunun açıklandıği açıklamada şu sözlere yer verildi: “AGİ (asgari geçim indirimi) devlet tarafınca kaldırıldı, bunun kurum ile bir ilgisi yok; ancak günün sonunda öğretmenlerin maddi manada yetersizliklerinin oluşması niçiniyle Bahçeşehir Koleji tarafınca öğretmenlere ocak ayında düzgünleştirme yapıldı. Tüm okullarda olduğu üzere Bahçeşehir Kolejinde de artırım ayı eylüldür. Öğretmenlerin mukaveleleri yeni başlıyor; eylül ayı artırımlarında da öğretmenlerin maaşlarına ve branşlarına nazaran değişmekle birlikte kimi öğretmenlere yüzde 35 bazılarına yüzde 40-50-60 artırım yapıldı. Artırımlar eylül ayında yapılırken, kurum yeterli bir şey yaparak ocak ayında uygunlaştırma de yaptı. Toplumsal medyada şu an kirli bir bilgilendirme var. Kurum olarak bunun hakkında savcılığa cürüm duyurusunda bulunulacaktır.”

“İYİLEŞTİRME ARTIRIMI KABUL EDİLEMEZ”

Bahçeşehir Koleji çalışanları tarafınca da mevzuya ait ise bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu sözlere yer verildi: “Özel eğitim kurumlarında çalışan eğitim işçileri olarak biz de sefalet artırımından nasibimizi aldık. Artan enflasyon oranları ile biroldukça alanda görünür olan sömürüyü ve hak gasplarını, Bahçeşehir koleji öğretmenleri olarak biz de yaşadık. Ticarethanelere dönüştürülen eğitim kurumlarında emeğimizin görmezden gelinmesi ile birlikte haklarımızın gasp edilmesini kabul etmiyoruz. Maaşlarımızın taban fiyata çekilerek ‘iyileştirme’ olarak sunulmasını, yüzde 10’luk sefalet artırımını kabul etmiyoruz. Bizler eğitim işçileri olarak hakkımızı istiyoruz. Maaşlarımıza en az yüzde 50 oranında bir güzelleştirme yapılmasını talep ediyor, eşit işe eşit fiyat istiyoruz.”

ÖĞRETMENLER İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Öğretmenler maaşlarına düzeltme yapılmasını talep ederken, Change.org’da imza kampanyası başlattı. Bahçeşehir Koleji çalışanlarının, enflasyon ile birlikte eriyen maaşları sebebiyle minimum fiyat artırım oranında uygunlaştırma talep ettikleri bilgisi yer aldı.

Haberler.com – İktisat

Bahçeşehir, İktisat, Aktüel, Haberler