Aylardır kapalı olan tesisten Ankaralılar faydalanamıyor

Leyla

Global Mod
Global Mod
AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Osman Özdemir mevzuyu gündeme getirdi. Özdemir, “Sizlere bir örnekten yola çıkarak Ankara Büyükşehir belediyesinin idare anlayışından bahsetmek istiyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri tesisin bakanlıkta kalmasını talep etse de Belediye bürokratları tesisi almak istediler. 19 Kasım 2020 yılında tesis teslim edildi” dedi.

ANKARALILAR MAĞDUR

Özdemir, “Bin 150 kişi kapasiteli bu salon 15 ay boyunca âtıl durumda kaldı. Bu hoş tesis tam 450 gün boyunca Ankaralı hemşerilerimiz tarafınca kullanılamadı. Bir milyondan fazla kişinin tesisi kullanımına mani olundu, binlerce atlet 15 ay boyunca mağdur edildi” diye konuştu.

HAZIR PROJEYİ AÇAMADILAR

14 Kasım 2021’de çıkan bir haberde, ‘Sağlıksız şartlarda Büyükşehir Belediyesine devredilen Belpa Buz Pateni Tesisi, yenilenerek bir daha Başkentlilerin hizmetine açılacak’ sözlerine yer veridliğini söyleyen Özdemir, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, ortadan tam bir sene geçtikten daha sonra projenin hazır olduğu söylendi. Dönem teslim tutanağında tüm sistemlerin çalışır hâlde teslim edildiği, buna buz temizleme aracının da dâhil olduğu görülüyor. Üstelik tesis teslim edilmeden de çeşitli tadilatların yapıldığı tutanakta belirtilmiş” formunda konuştu.

ZAKKUM KONSERİNE NE KADAR HARCANAK?

Özdemir, “Bir haber çıkıyor, buz pateni pistimizin Kış Şenliği ile açılacağı söyleniyor. tıpkı vakitte Zakkum konseri ile! Bu noktada Ankaralılar ismine soruyorum: Kış Şenliği ve Zakkum konseri için ne kadar harcanacak? Bu harcanacak parayla tesisimize daha kalıcı tadilatlar yapılamaz mı? Hâlihazırda var olan tesislerimizin bile vatandaşlarımız tarafınca kullanılamaması fazlaca üzücü. Büyük konserler ile açılacak açık hava buz pisti kiralık mı? Ne kadara kiralandı? Bu soruları da ayrıyeten sormak istiyorum” tabirlerini kullandı.