Atletizm, Alba Berlin’den Stefanie Grigoleit’in en büyük değeri

Kemal

New member
Köpek Buddy artık konuşmanın bittiğini bile fark etmiyor. Dostça ve ilgili bir selamlamanın ardından biraz küçülmüş olan on iki yaşındaki husky hanım, sepette uyurken sahibinin 40 dakikalık sohbetini takip ediyor.

Tamam, Stefanie Grigoleit’in anlattığı birçok şeyi birlikte yaşadılar. Şimdi, Hannover, Torino ve Braunschweig’deki molalardan sonra, Buddy’nin sepeti iyi bir yıldır Berlin’de ve kaltak iyi uyum sağlamış görünüyor. Tıpkı Pazar günü (16:00) Keltern’de ilk play-off yarı finalinde yarışacağı Alba kadın takımındaki sahibi gibi.

Aslında Stefanie Grigoleit’in Pazartesi sabahı kendi dairesindeki randevusunda söyleyeceği gibi, Alba için çok daha önce oynaması gerekirdi. İdeal olarak, Eylül 2019’da genel müdür Marco Baldi ve spor direktörü Himar Ojeda’nın kulüplerindeki kadın imajına farklı bir ışık tuttuğu andan itibaren.

Erkek profesyonel basketbolcuların maçları bağlamında duraksayan amigo kızlardan, kulüpte daha fazla ilgi gösterilen ve sportif anlamda Bundesliga’ya götürülmesi gereken basketbolculara doğru. Hiç şüphe yok ki Stefanie Grigoleit o zamanlar bu projenin dayanak noktası olurdu. Birinci ve ikinci Bundesliga’da şimdiden çok fazla deneyim kazanmıştı.

Spor ve insanlık açısından İtalya’da olgunlaştı

Alba Berlin, 2018 yazında Libertas Moncalieri oldu; Almanya’nın başkenti yerine Torino’nun bir banliyösü, ikinci Alman ligi yerine ikinci İtalya. Hem atletik hem de kişisel olarak hayatındaki en büyük dönüm noktalarından biri. “Ondan önce çok sayıda sayı ve ribaund için oynadım. Olgunlaştığım ve daha fazla deneyim kazandığım yer orasıydı. Kendimi değil takım arkadaşlarımı geliştirmek istiyordum. Sonunda ben parladığım için değil, takımım parlıyor” diyor 33 yaşındaki kız oturma odasındaki masasında bir fincan kahve içiyor.

Ev maçlarından sonra Sömmeringhalle’de Stefanie Grigoleit ve Alba Berlin’den takım arkadaşları için taraftarlarla her zaman bol miktarda temas var.Camera4+/Görüntü

Geçen hafta Herne ile play-off’ların ikinci çeyrek final maçında, takımlarındaki diğer oyuncular da uzatmaların ardından galibiyette parladı. Stefanie Grigoleit kendi performansı hakkında en iyi oyunu olmadığını söylüyor. Ancak öne çıkması için en çok puanı alması gerekmiyor. Atletizmiyle, daha yaşlı basketbol yaşlarında bile birçok oyuncudan üstün. “Birisi benden sekerse, o da seker” diyor. “Vücudum çok kaslı olduğu için fark etmiyorum.”

Her zaman böyle olmuştur, diyor. Dostluk Salonu’nun ikinci Bundesliga Pro B’deki bir erkek takımına ev sahipliği yaptığı Magdeburg yakınlarındaki küçük bir kasaba olan memleketleri Wolmirstedt’te daha ilk günlerindeler. “Orada basketbol oynamaya başladığımda koçumun söylediği ilk şey, 1.85 metre boyundaki kanat oyuncusu, “Dribbling yapamazsınız, atış yapamazsınız ama atletiksiniz ve her ribauntu alıyorsunuz” dedi.

Stefanie Grigoleit, Alman kadın basketbolunda uzun bir yolculuk yaptı. 33 yaşında @albaberlin şimdi geldi – ve kadın basketbol liginin yüzlerinden biri. Ostball’un 10.Bölümü @SportimOsten şimdi çevrimiçi! https://t.co/63E9zsvrAD

— Daniel George (@Daniel_George92) 21 Aralık 2022
Wolmirstedt’te antrenman yaptığı ve erkeklerle oynadığı dört ya da beş aydan sonra, muhtemelen Halle’deki eğitmenlerin onu fark etmelerinin nedeni budur – sadece on iki yaşında orada spor okuluna gitti. GDR kadın basketbolunun eski yetenek fabrikasında – 37 şampiyonluğun 24’ü Saalestadt’a gitti – atletizmi, sürekli antrenmanda ve daha yaşlı kadın basketbolcularla oynadığı maçlarda ona yardımcı oldu.

Onu bugüne kadar karakterize eden bu çarpıcı atletizm, “Kesinlikle babamdan aldım” diyor sol kolunu işaret ederek. Oradaki dövmeler “tamamen on yıl önce ölen babam için. Gerisinin de bir hikayesi var, ister hüzünlü ister mutlu olsun.”

“Bir şekilde bir yıldız gibi hissediyorsun”

Ocak 2022’den beri Berlinli izleyicilerin gördüğü birçok dövme var. Çeşitli motiflerin ardındaki hikayeler, Stefanie Grigoleit’i bu sezon Bundesliga’da taraftarların tezahürat yaptığı, çocukların maçlardan sonra imza istediği ve kimlerle selfie çektikleri oyuncu yaptı. . Bu sezonun Sömmeringhalle’deki özel atmosferi için “Bir şekilde kendinizi bir yıldız gibi hissediyorsunuz ama bir şekilde o da çok tanıdık geliyor” diyor. “Gittikçe daha fazla izleyicinin bu hale gelmesi inanılmaz.”

Uzatmaların ardından 65:59’luk sıkı gerilimde geçen hafta 2346 kişi vardı. Bu sezondan beri yeni olan iç saha ilk kez tükendi ve muhtemelen 14 Nisan’da (19:00) Keltern’e karşı ikinci play-off yarı finali oynanacak. Atmosferin Herne’ye karşı olduğu gibi olacağına şüphe yok, erkek takımı ve teknik direktör, sportif direktör ve genel müdür yine salonda olacak, yeniden aile olacak.

Stefanie Grigoleit kadar tanıdık, daha önce sadece İtalya’da deneyimlemişti. “Tek yabancı bendim ve her maçtan sonra üç anne yanıma gelip İtalyanca bilmediğimi ve yiyecek bir şeyim olmadığını düşündükleri için bana yiyecek bir şeyler pişirdiklerini söylediler” diyor ve gülüyor yanı sıra, bir rakip olarak kanlı bir dudağa dirsek attığı ve daha sonra bunun için birkaç kez özür dilediği karısıyla ilk kelimesi kelimesine karşılaşması hakkında da içtenlikle.

küçük film!
🎬
https://t.co/HI0PyOYa9h

Sömmeringhalle’deki bu inanılmaz playoff gecesine geri dönün. 2.346 taraftarın olduğu basketbol partisi ve tamamen çılgın 65:59 uzatma gerilim filmi hala çok iyi hissettiriyor. Yarı final için çok heyecanlı!
🚀

— ALBA BERLİN (@albaberlin) 4 Nisan 2023
Stefanie Grigoleit’in Instagram profilindeki çok sayıda ortak fotoğraf, bu kazanın kısa sürede unutulduğunu gösteriyor. Korona salgınının başlaması nedeniyle birkaç aylık bir ayrılığın ardından, o ve Arianna Zampieri 2020 yazından itibaren ikinci lig takımı Braunschweig için oynadılar, geçen yıl Nisan ayında köpek Buddy ile evlendiler ve birkaç hafta içinde Grigoleit’s şu an hamile olan eş evlenecek erkek çocuk doğuracak.

Sadece karyolanın kurulması gerekiyor

Çocuk yatağı zaten yatak odasında, sadece kurulması gerekiyor ve yakında kesinlikle yeni bir daire bulunması gerekecek. Özel beklentiler ne kadar pembe olsa da, bir basketbolcu olarak kariyerin devamı açık. Vücut yıllarca rekabetçi sporlardan muzdarip olsa ve osteoartrit ve bel fıtığı ile işaretlenmiş sırt, İtalya’daki doktorlar tarafından 55 yaşındaki bir kişininki olarak tanımlansa bile, kanat oyuncusu kendini oyunun sonuna hazır hissetmiyor. kariyeri: “Hala çok fazla enerjim olduğunu ve bunun arkasında tutku olduğunu biliyorum.”

Bununla birlikte, anlaşmazlık noktası, basketbolun yanı sıra çok zaman alan bir fitness eğitmeni olarak şu anki yarı zamanlı işi olabilir. Evden uzaktaki uzun yolculuklarda bazen 70 çalışma saatine varan haftalar olabilir ki bu en geç erkek çocuğun doğumundan sonra çok fazla olacaktır. Stefanie Grigoleit, Alba’nın sorumlularının kadın erkek eşitliğini sağlaması umuduyla, “Artık yarı zamanlı bir iş yapmak zorunda kalmayacağım ve sadece basketbol oynayacağım şekilde Alba beni finanse edip edemeyeceğini görmeliyim” diyor. Alman basketbolunda bir kez daha öncü rol oynuyor.