“Artık güncel değil”: Keller bir kez daha DFB’yi eleştirdi

Kemal

New member
Frankfurt/Mainz–Eski dernek başkanı Fritz Keller, Alman Futbol Federasyonu’nu (DFB) bir kez daha eleştirdi.

“DFB’de kulüp yönetmiş neredeyse hiç kimse yok. Pozisyonlara niteliklere göre değil, kişinin kendi biyografisine göre karar verilir” diyen 66 yaşındaki iş adamı, “netzwerk Südbaden” iş dergisine verdiği röportajda şunları söyledi: “İşi alan kişi, hâlâ kendisine iş verilen kişidir. Bir iyilik borcu var ve buna en uygun olana değil.”

“Artık güncel değil”

Stephan Grunwald bir istisnadır. Keller, “İlk kez tam zamanlı finans direktörü olarak bilgili bir sayman var” dedi. “DFB hakkındaki görüşüme göre yapının geri kalanı artık güncel değil. Benim zamanımda 500 milyon Euro ciro yapan bir derneğin sürdürülebilir yönetilmesi gerekiyor. Bu resmiyet meselesi değil. Burada başka bir komite, şurada başka bir komite. Bu hıza yol açmıyor, sadece her şeyi yavaşlatıyor.”

Yıllarca SC Freiburg’un kulüp patronu olan Keller, Eylül 2019’dan Mayıs 2021’e kadar DFB Başkanıydı. Bir DFB toplantısında dönemin Başkan Yardımcısı Rainer Koch’a bir Nazi yargıcının adını taktıktan sonra istifa etmek zorunda kaldı. Mart 2022’de BeHaberler Neuendorf, Keller’ın yerini aldı.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Şüpheli çalışan tedavisi

“Birkaç şeyi değiştirmek istedim, aynı zamanda yeni bir kültür getirmeye de çalıştım. Keller, derneğin başkanı olduğu döneme dönüp baktığında, “Birkaç şeyi safça gözden kaçırmış olabilirim” dedi. “Sonunda çalışanlara karşı temiz olmayan yöntemlerin kullanılması da dahil olmak üzere çok büyük önlemler alındığını fark ettiğimde kendimi iyi hissetmedim. Artık bunu kendime, çalışanlarıma, aileme haklı gösteremezdim.”

Keller şöyle devam etti: “DFB’de kendilerinin yıkılmasına izin vermeyen, tüm baskı ve şantaja direnen harika insanlar da gördü: gerçek karakterin ortaya çıktığı yer burasıdır” diye devam etti Keller. “Başka ne öğrendim? Bu kadar saf olmayı bırakmak için.”

Kendisi “esasen benim öz kontrolümle ilgili olan duygusal hatalar yaptı. Ama hiçbir şeyden pişman değilim çünkü hâlâ arkamda bir şeyler bırakabildim. Geçmişte halının altına çok şey süpürmeye çalışan kahramanların bir kısmı artık yok. Bazıları kendilerini dışarı attılar.” Bu bir fırsat olabilir.