Altılı masaya ortak aday daveti yapan HDP’li Garo Paylan’dan DÜZGÜN Parti çıkışı: Hiç hazzetmiyoruz bağrımıza binlerce taş basıyoruz

Leyla

Global Mod
Global Mod
AK Parti’nin HDP’ye başörtüsü düzenlemesi niçiniyle gerçekleştirdiği ziyaret daha sonrası GÜZEL Partili vekillerle tartışmalar yaşayan HDP’li Garo Paylan, katıldığı yayında yeni değerlendirmelerde bulundu.

Aday belirleme çalışmalarına başladıklarını söyleyen Paylan, birinci tercihlerinin Altılı masa ile ortak aday çıkarmak olduğunu tabir etti. Ortak aday çıkarmaları halinde yüzde 60 oy oranı ile kazanacaklarını ileri süren Paylan, UYGUN Parti ile yaşadıkları çekişmelere değindi.

İYİ Parti ile bir ortaya gelmenin HDP için sıkıntı bir adım olacağını tabir eden HDP’li Paylan, “Yani GÜZEL Partililer bizden hazzetmiyor da biz ÂLÂ Partililerden hazzediyor muyuz? Hayır, hiç hazzetmiyoruz lakin bağrımıza taş basıyoruz” dedi.

“BİRİNCİ TERCİHİMİZ ORTAK ADAY ÇIKARMAK”

Paylan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Biz aday çalışmalarına başladık diyoruz lakin birinci tercihimizin ortak bir aday olduğunu ortaya koyuyoruz. Ortak bir aday fikrinde buluşursak birinci çeşitte en az yüzde 60 oyla kazanacağımızı tez ediyoruz. Bu açıdan da şüphesiz bu mevzudaki iradeyi bekleyeceğiz ancak kasvet şu; ben UYGUN Parti’yle bu saatten daha sonra, bu pozisydaha sonrasında bir ortaya gelmenin o kadar da kolay olacağını düşünmüyorum.

ALTILI MASAYA UZLAŞMA ÇAĞRISI

Altılı partinin bir iradesi var ise, Altılı masa bir cumhurbaşkanı adayı belirleyecekse yol haritası konusunda en azından tekliflerini ortaya koyup uzlaşıp HDP’nin teklifleri ile müzakere etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Oluşacak cumhurbaşkanı adayı konusunda da kapsayıcı bir cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu açıdan da sorumlu davranmalıyız.

“İYİ PARTİ’DEN HAZZETMİYORUZ FAKAT BAĞRIMIZA TAŞ BASIYORUZ”

Bakın biz bağrımıza binlerce taş basıyoruz. Yani ÂLÂ Partililer bizden hazzetmiyor da biz UYGUN Partililerden hazzediyor muyuz? Hayır hiç hazzetmiyoruz lakin bağrımıza taş basıyoruz, yutkunuyoruz. Niçin? Çocuklarımıza karşı sorumluluklarımız var.”