Alman Deutsche Welle’den sel felaketi üzerinden algı çalışması

Leyla

Global Mod
Global Mod
Türkiye’de yangın ve sel afetlerinden ziyan goren vatandaşlar için yardım kampanyası başlatılmasına ait karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara bakılırsa, AFAD tarafınca, afetler daha sonrasında uygulanmak üzere, genel hayatı olumsuz etkileyen kuralların güzelleştirilmesine katkı sağlaması hedefiyle insani yardım kampanyası başlatılabilecek.

REAKSİYON OLUŞTURMAYA ÇALIŞILIYOR

Bu gelişme, Türkiye’deki yabancı medya kuruluşlarının iki yüzlü lisanını bir defa ortaya koydu. Alman Deutsche Welle (DW), gelişmeyi “Cumhurbaşkanlığı sonucuyla AFAD artık yangın ve sel afetlerinden ziyan bakılırsan bireyler için yardım kampanyası başlatabilecek. Karar muhalefetin reaksiyonuna niye oldu” iletisiyle verdi.

ALMANYA’DA İBAN PAYLAŞILMIŞTI

Almanya’da geçtiğimiz ay meydana gelen ve 100’ün üstünde insanın ömrünü kaybettiği sel felaketi daha sonrası, Alman devlet televizyonu Das Erste’de selden etkilenen vatandaşlar için bağış talep edilmişti. Ana haber bülteni ekranlarından halka IBAN numaraları verilerek yardım daveti yapılmıştı.

ALMANYA’DAKİNİ YORUMSUZ VERDİ

Türkiye’deki benzeri adım için reaksiyon oluşturmaya yönelik lisan kullanan DW, Almanya’daki durum için “Almanya’daki sel felaketinde kayıplara ulaşılmaya çalışılırken selden etkilenenler için yardım kampanyaları başlatıldı” sözünü kullanmıştı.