Alman basketbolcular Paris'e gitmek istiyor

Kemal

New member
Artık milli antrenör burada ve Olimpiyat misyonu nihayet başlayabilir. Basketbolcuların ilk kez olimpiyatlara katılma hayalini gerçekleştirmek istediği Brezilya'nın Belém kentinde hafta başında Alman takımına katılan son isim antrenör Lisa Thomaidis oldu. Yaz Oyunları eleme turnuvasına katılım Almanya için şimdiden büyük bir başarı. Artık Paris biletinin Sırbistan, Avustralya ve ev sahibi Brezilya'ya karşı garanti altına alınması gerekiyor.

Berliner Satou Sabally'ye bağlı

Almanya'nın yıldız oyuncusu Satou Sabally, Perşembe günü (21:00/Magenta Sport) Sırbistan'a karşı oynanan açılış maçından önce, “Olimpiyatlara katılmaya hak kazanmak her zaman büyük bir hayalimdi” dedi. WNBA kulübü Dallas Wings'ten 25 yaşındaki oyuncu, Alman takımının güçlü rekabete karşı galip gelmek istemesi durumunda özellikle önemli olacak. Dörtlü grupta üçüncü olmak Paris'e katılım için yeterli. Uluslararası deneyime sahip olmayan Alman ekibinin dışında kalan Sabally, “Yine de büyük bir zorluk olacak” dedi.

İki Sabally kız kardeşten büyük olanı, Amazon'un sıcak ve nemli şehrine geldikten sonra soğuk algınlığı geçirdi ve bu nedenle 51 yaşındaki Thomaidis'in yönetimindeki ilk seansı kaçırdı. Milli antrenör, Kanada'daki kolejindeki yükümlülüklerini sonuna kadar yerine getirmek zorundaydı ve ilk birkaç günde yardımcı antrenörü Sidney Parsons tarafından temsil edildi. Bazı oyuncular da kulüp görevleri nedeniyle yavaş yavaş Brezilya'ya geldi. Ancak artık Alman takımı tamamlanmış durumda ve grubun favorisi Sırbistan'a karşı başlangıç için istekli.

Önümüzdeki yıllarda Alman basketbolcular için birçok önemli gelişme

Kasım ayında sona eren milli takıma uzun bir aranın ardından Sabally'nin Belém'de olması, Alman basketbolcuların son dönemde kaydettiği gelişmenin altını çiziyor. Birçok kişi için geçen yıl Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda altıncılık birdenbire ortaya çıktı. Şimdi dernek ivmeyi kendisiyle birlikte almak istiyor. Bu yılki Olimpiyatlar, 2025'te Hamburg'da yapılacak Avrupa Şampiyonası ön eleme turu ve 2026'da Berlin'de ev sahibi olunacak Dünya Kupası; normalde Almanya'da karanlık bir hayat sürdüren basketbolcular için pek çok önemli olay yaklaşıyor.

Sabally önümüzdeki üç yıl hakkında “Orada olmam gerekiyor” dedi. “15 yaşımdan beri milli takım forması giyiyorum. Son yıllarda kariyerine Kuzey Amerika profesyonel ligi WNBA'de yoğunlaşan Sabally, “Göğsünüzde Almanya forması giymenin ne kadar gurur verici olduğunu biliyorum” dedi.

Her şey Olimpiyat Oyunları etrafında dönüyor

Uzun zamandır orada bir yıldızdı ve yakın zamanda sezonun en iyi beş oyuncusu arasında seçildi. Son zamanlarda özellikle para nedeniyle Çin'de oynadı. Önümüzdeki sezon da sözleşmesini uzattığı Dallas Wings'in formasını tekrar giyecek.

Ancak bu günlerde her şey Olimpiyat Oyunları ile ilgili. Sabally, “Şu anda her gün aklımda” dedi. “Çılgın bir deneyim olacak. Yeni mücadeleyi gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum.” Şöyle devam ediyor: “Baskı bunun bir parçası. Performans sergilemek için kendime çok fazla baskı uyguladım. Ama aynı zamanda işimi yapmam ve yüzde 100'ümü vermem gerektiğini de biliyorum. Buna güvenebilirim. Ayrıca her zaman biraz baskı hissetmeyi seviyorum.