Alica Schmidt 800 metreye geçiyor

Kemal

New member
Birçok sporcu için Olimpiyatlardan sonraki sezon yeni şeyler denemek için bir sezondur. 400 metre koşucusu Alica Schmidt de bunu yapmaya karar verdi. Kendisi gelecekte 800 metrede de yarışmak istiyor. 5,7 milyon takipçisiyle sadece atletizm sporcusu olarak değil aynı zamanda model ve fenomen olarak da tanınan Berlinli, bunu birkaç gün önce Instagram'da duyurdu. Güney Afrika'nın kuzeydoğusunda, 2000 metre yükseklikte, gerdanlı turnaların ve cennet turnalarının bulunduğu Dullstroom'daki yüksek irtifa eğitim kampına gidiyordu.

Schmidt'in irtifada ilk çıkışı muhtemelen cennet gibi görünmüyordu, çünkü irtifada kardiyovasküler sistem daha düşük hava basıncıyla daha fazla çalışmak zorunda kalıyor ve kırmızı kan hücrelerinin üretimi artıyor. Ancak SCC Berlin'den gelen 26 yaşındaki sporcu, yeni mesafeye geçerken tamamen yeni teşviklerden, yeni zorluklardan ve daha fazla dayanıklılıktan bahsediyor: “Paris'ten sonra yeni bir şey denedim ve 800 metre ve 600 metreyi koştum. Schmidt, “Konfor alanımdan çıkmaktan gerçekten keyif aldım” dedi.

Alica Schmidt Güney Afrika'da ilk kez yüksekte antrenman yapıyor

Eylül ayında Berlin'deki İstaf'ta 600 metre koştu. Schmidt, takım arkadaşı Christina Hering'in Ağustos ortasındaki Sondershausen'deki veda yarışına geldi ve 800 metre uzmanı, Ağustos ortasında Gesa Krause (2:03.50) ve Olivia Gürth'ün (2:04.30) 2:03.05 dakika önünde kazandı. 2:05.22 dakika sürdü ve başlangıç için bundan memnundu. Sonuçta bu rotada en son genç yaşta yarışmıştı.

Schmidt'in Berlin antrenörü Sven Buggel, “Yükseklik antrenmanına nasıl tepki verdiğini öğrenmek istiyoruz” diyor. 800 metre projesinin arkasında kendisi var: “Uluslararası startlarda Alica için başarılı olabileceğini düşünüyorum. Kapalı alan sezonu nerede durduğumuzu gösterecek. 400 metre artık çok çok yoğun. Dünya standardı açıkça gelişti.”

Alica Schmidt, ilk irtifa antrenman kampı için Sloven antrenör Jan Petrac ile birlikte Finlandiya antrenman grubuna katıldı. Yarışmaya ayrıca, Roma'daki Avrupa Şampiyonası'nda beşinci olan ve Paris Olimpiyatları'nda 1:58.52'lik en iyi derecesiyle yarı finale çıkan Dortmundlu 800 metre uzmanı Majtie Kolberg de katılıyor. Dayanıklılık antrenmanları Dullstroom'daki programda yer alıyor.

800 metreye geçmesi, Alica Schmidt'in gelecekte 400 metre yarışlarından vazgeçmek istediği anlamına gelmiyor. Paris Yaz Oyunları'nda hem 4×400 metre karışık bayrak yarışında hem de 4×400 metre bayanlar bayrak yarışında yarıştı. Her iki bayrak yarışı da ön turdan sonra elendi. “Alica'nın uçuş süreleri olağanüstüydü. O çok iyi bir performans sergileyen biriydi,” diye tekrarlıyor koç Buggel.

Paris Olimpiyat Oyunlarında Berlin'in bayrak yarışı

Çünkü Paris'te, Buggel'in Berlin antrenman grubunda Schmidt ile Olimpiyatlara hazırlanan, ancak daha sonra bayrak yarışı kadrosuyla ilgili medyaya şikayette bulunan Luna Bulmahn ve arkadaşı Jean Paul Bredau ile olan anlaşmazlık daha da alevlendi. Bredau televizyon mikrofonunda, Bulmahn ise Instagram'da şunları paylaştı: “Evet, kağıt üzerinde 400 metrede en hızlı ikinci sporcuyum. Hayır, karma bayrak yarışına aday gösterilmedim.” Girişim açıkça Schmidt'i hedef alıyordu.

O zamandan beri Bredau ve Bulmahn, magazin dergileri tarafından “sorunlu çift” olarak adlandırılıyor. Paris'te, Alman Atletizm Birliği bile rekabetçi sporlar direktörü Jörg Bügner'in şahsında bir pozisyon almak zorunda kaldı: “Bayrak takım sporudur. Bu takımı sporcular ve antrenörler oluşturur. Başarı, iyi ekip çalışmasına ve herkesin karşılıklı güvenine bağlıdır.”

Paris'teki skandalın ardından Bulmahn ve Bredau artık Berlin'de antrenman yapmayacak. “Paris'teki tarih nedeniyle bunun artık mümkün olmadığına karar verdim. Bu çok büyük bir güven ihlaliydi” diyor Buggel. Çiftin pek çok sürecine ve kararlarına dahil değildi ve dolaylı olarak Bulmahn ve Bredau'nun uzun süredir alternatif eğitim yerleri bulmaya başladıklarını duydu. Görünüşe göre Aşağı Saksonya Atletizm Birliği koşucu çifti kanatları altına almakla çok ilgileniyor. Buggel, “Tabii ki yuvada iki harika sporcu var” diyor.

Yaz aylarında, Berlin'deki antrenman grubunda hepsine büyük bir keyifle baktığı sporcular arasındaki bayrak yarışı ona darbe gibi çarptı. Buggel, “Bir egzersiz bisikleti olarak aptal gibi görünüyordum” diyor. Konunun tamamına ilişkin makul bir tartışma veya açıklama henüz gerçekleşmedi. Bu çok yazık, çünkü Bredau, sporcuların güçlü performanslarının ardından haziran ayında Roma'da 4×400 metre erkekler bayrak yarışında sansasyonel bir şekilde Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü oldu, arkasında fizyoterapistler, doktorlar ve süpervizörlerden oluşan bir ekip vardı ve hepsi gelişmede payı vardı.