ÂLÂ Parti CHP ile ittifaka karşı: Masada vakit öldürüyoruz

Leyla

Global Mod
Global Mod
İYİ Parti’den istifa eden Yozgat Vilayet Lideri Metin Işık, CHP’li Gürsel Tekin’in ‘HDP’ye bakanlık verilebilir’ kelamlarının bardağı taşırdığını söylemiş oldu. Işık, YETERLİ Parti teşkilatının da CHP ile yapılan ittifaka karşı olduğunu belirtti. Tekin’in açıklamaları daha sonrasında UYGUN Parti’deki vazifesinden istifa eden Işık, ayrılış niçinlerini Yeni Şafak’a anlattı.

HDP İLE DOLAYLI BAĞLANTI

“CHP ile ittifakımız devam ettiği sürece HDP ile dolaylı bir irtibat içerisinde kalıyoruz. Sabırla ittifakın bitmesini bekledim. Gürsel Tekin’in açıklaması da bardağı taşırdı” diyen Işık, “Partinin ismi UYGUN ancak epey makus yönetiliyor” halinde konuştu.

MASADA VAKİT ÖLDÜRÜYORUZ

Parti idaresine yönelik “Teşkilat İşleri hiç bir deneyimi olmayan bu mevzuları bilmeyen iki kişinin elinde. Biri dürüst bir adam fakat liyakatsiz. Başkası de hem dürüst değil birebir vakitte liyakatsız” tenkidinde bulunan Işık, 6’lı masayı kast ederek “Biz bu masada tabiri caizse vakit öldürüyoruz” dedi.

Tekin’in kelamları için “Genel lider yardımcılığı yapmış, genel sekreterlik yapmış, o konuşmanın genel liderden farklı yapıldığını düşünmüyorum” diyen Işık, “O açıklamayla kamuoyunu yokladılar. Ben de kâfi artık dedim ve istifa etme sonucu aldım” diye konuştu.

UMARIM İTTİFAK BİTER

Işık, CHP ile yapılan ittifaka teşkilatın bakışını da şöyleki kıymetlendirdi: “Yozgat’ı yeterli bilirim. Herkes CHP ile ittifaka karşı. Ancak herkes ha bugün ha yarın bitecek diye düşünüyor. Ben de epey uzun müddet bitecek diye bekledim. Umarım da biter.”

Parti üyeliğinden istifa etmediğini belirten Işık, “Beni MDK’ya sevk ettiler. Asıl amacım ÂLÂ Parti’li kalarak, partide yapılan yanlışları ortaya koyup evvela partinin kendine çeki sistem vermesini sağlamak” sözlerini kullandı. Öte yandan Amasya Vilayet Lideri Avni Verdi de vilayet başkanlığı bakılırsavinden istifa etti.