AK Parti’nin masasındaki son anket: Gençlerin tercihi ezber bozuyor

Leyla

Global Mod
Global Mod
AK Parti Genel Lider Yardımcısı ve AR-GE/Eğitim Lideri Mustafa Şen, CNN TÜRK yayınında AK Parti’nin seçmen tercihleri üzerine yaptırdığı anket çalışmalarının sonuçlarını deklare etti.

“AK Parti’nin oyları 38-40 içinde”

Partinin oy oranının yüzde 38-40 bandından değiştiğini söyleyen Şen, “Benim elimdeki datalar 38-40 içinde değişiyor. Bunlar 49’dan baktığımız vakit düştü, son seçime baktığımız vakit 42,3 düşmüş, gerçek. Kimi meslektaşlarım ’20 bilmem kaç’ diyor; insaf” dedi.

Öteki partilerin oyları yüzde kaç?

Öteki partilerin oylarına ait ise Şen, “İYİ Parti’de bir yükseliş var fakat epey bir yükseliş yok. 11 civarında çıkıyor. Bana biraz ruhsal harp üzere geliyor. CHP 22 ile 25 oy içinde alıyor. MHP 8 ve 9’u görmek ile bir arada 10’un üzerinde son aylarda görmedim. HDP, 10’u taht edinmiş azıcık üzerine ya da altına iniyor. Oralarda geziniyor” tabirlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne kadar oy alıyor?

Şen, yaptırdıkları hiç bir ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 50 oy oranının altına düşmediğini söyleyerek “Erdoğan’a en yakın olarak 47-48 gorebiliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçim için net olarak bugünden bakamayız. 48 söylemiş olduğiniz vakit Erdoğan tersi tüm oylar orada toplanmış oluyor” halinde konuştu.

Z neslinin tercihi AK Parti

Gençlerin tercihinin de AK Parti’den yana olduğunu aktaran Şen, “O yaş kümelerinin (Z kuşağı) birinci partisi AK Parti. İkincisi CHP, 10 puan fark var ortada. Seçmen olmuş üzerinde yapılıyor araştırmalar. AK Parti ergenlerden oy alıyor hatta birinci parti durumunda gençlerin en beğendiği başkan Tayyip Erdoğan. Erdoğan en genç yaş kümesinden kendi oy ortalamasının 5-6 puan altında oy alıyor” dedi.