AK Parti’li Güçlü’den İslam’a hakaret eden HDP’li Ersoy’a reaksiyon: Haince konuştu masaya vurmaktan elim şişti

Leyla

Global Mod
Global Mod
AK Parti Genel Lider Yardımcısı Hasret Varlıklı, belediye toplumsal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Tokat’ta yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Bir gazetecinin HDP vekili Ersoy’un Meclis’teki konuşmasıyla ilgili görüşlerini sorması üzerine Güçlü, “HDP bayan milletvekillerinin farklı bir misyonu var. Konuşmalarına dikkat edin. Bu sözlerin ortak bir başlığı var. Katiyetle İslam düşmanlığı var. Devamında da bunu tamamlayan devlet ve millet düşmanlığı var. Zira bunları birbirinden ayıramazsınız. Din, devlet ve millet düşmanlığı.” sözlerini kullandı.

Ersoy’un konuşma yaptığı gün Meclis’i HDP’li liderin yönettiğini anlatan Varlıklı, şu biçimde devam etti:

“Bizim itirazlarımızı duymadı. Masalara vurduk vurduk, elim şişti. Genel Kurul’a orta verildi. ‘Onu kastetmemiştim’ konuşması yapıldı. Bunlara zinhar fırsat vermemeliyiz. Onlarla siyaset yapmayı normalleştirenlere, seçim kazanmak ismine açıkta ya da kapalıda yan yana yürümeyi yeğleyenlere karşı da daha fazla çalışmamız lazım. Devletin kıymetlerine, milletin bedellerine Meclis’in kürsüsünden bu biçimde haince konuşan beşerler karşısında bizim hukuken engellemekten diğer dermanımız yok. HDP bayan vekillerin üstlendiği rolün ne kadar onlar açısından stratejik rol olduğunu görmenizi rica ediyorum. Biz 1500 sene önce gelen dinimizle iftihar ediyoruz. hayatımızı onun bedelleri üzerine geçirmeyi planlıyoruz.”

Atatürk Anıtı’na hücum

Varlıklı, Samsun’da Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıyı kınayarak, “Bu aksiyon benim kalbimi acıtan bir husustur. Bugün keşke biz de gitseydik. Biz de ‘Buradayız’ deseydik. Bunu önemsiyorum. Atatürk bu ülkenin bir pahasıdır. Hiç kimsenin ona kelam söylemesini istemeyiz. Bu manada bakıldığı vakit bunun altında bir kasıt var mıdır, savcılık bunu araştıracaktır. Bunun gerisinde bir örgüt var mıdır, yoksa kişisel bir hareket midir? Bu bir ferdî aksiyon olsa bile insanları rahatsız etti. Rahatsız olmakta da haklılar. Bu manada bize düşen şey, türel manada yapılması gereken ne ise yapmaktır.” diye konuştu.