AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Afganistan’da memleketler arası toplum toplum üzerine düşeni yapmalı

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Karar ve İdare Heyeti (MKYK) toplantısı bitmiş oldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı daha sonrası açıklamalarda bulunuyor.

KARADENİZ’DEKİ SEL FELAKETİ

Bundan daha sonra epeyce taraflı önlem alınması gerekiyor. Kimi noktalara bir yıllık yağış bir günde düştü. Altyapı sıkıntılarıyla birleşince tablo kötüleşiyor.

KOVİD-19 SALGINIYLA GAYRET

Birinci doz aşıda 46 milyona, ikinci doz aşıda 35 milyona ulaştık. İkinci doz aşı olanların oranı yüzde 55. Aşıya ulaşım konusunda Türkiye’de bir sorun yok. Aşılamayı gönüllülük aslıyla yapıyoruz.

YÜZ YÜZ EĞİTİM BAŞLIYOR

Eğitim öğretim yılı 6 Eylül’de başlayacak. Tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitim yapılacak. Ders saatleri azaltılmayacak. Müfredata uyulması öğrencilerin geleceği açısında epeyce değerli. Tüm hazırlıklar yapıldı, önlemler alındı. Öğrenci ve işçi okul ortasında maske takacak. Gerekirse maske fiyatsız verilecek.

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE GAYRET

TSK, yaptığı operasyonlarda sivillerin ziyan görmemesi konusunda dünyanın en hassas ordusu. Operasyonların hepsi ulusal güvenliğimizi sağlamak için. Terör örgütünün derhal Sincar’dan çıkartılması gerekiyor.

AFGANİSTAN’DA TALİBAN İDARESİ

Afganistan’da kapsayıcı bir idarenin ortaya çıkması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız hayli oldukça taraflı diplomasi trafiği yönetiyor. Afgan halkı yalnız bırakılmamalı, insanlık dramı yaşanıyor. Milletlerarası toplum üzerine düşeni yerine getirmeli.

Türkiye bir toplama kampı değildir. Türkiye’ye sormadan yapılan bir kadro açıklamalar bizim için yok kararındadır.

Türkiye göçmen kampı değil, burası yol geçen hanı değildir.