AK Parti Genel Lider Yardımcısı Hamza Dağ’dan ‘Elektrik faturasını ödemiyorum’ diyen Kılıçdaroğlu’na reaksiyon: Provokasyon peşinde

Leyla

Global Mod
Global Mod
AK Parti Genel Lider Yardımcısı Hamza Dağ CNN Türk’te soruları yanıtladı.

CHP başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘elektrik faturasını ödemiyorum’ açıklamasına karşılık veren Dağ, “Biz muhalefeti önemsiyoruz. Demokraside ülke idaresinde epeyce büyük yararı olduğunu düşünüyoruz. Birtakım yerlerde biz de muhalefetteyiz. Provokasyon halinde yapılan bir açıklama. Vatandaşımız bize yaşadığı badire aktarıyor. Kılıçdaroğlu bir provokasyon yapıyor.” sözlerini kullandı.

Elektrik artırımı geri alınır mı?

Yapılan açıklamadan öne çıkan başlıklar şu biçimde:

Bir düzenleme yürütülüyor. Uzun vadede temel güç konusundaki dışa bağımlılığımız azaltmamız lazım. Biz bu mevzuda atılımlar yapıyoruz. Nükleer tesisi Sinop ve Mersin’de atak yaparken buna mahzur olanlar kim? CHP daima mahzur oldu.

Artık askıda fatura diye bir düzenleme yapılmıştı. Askıda ekmek, yardım çalışması bu da misal bir çalışma yardımlaşmanın bu toprakların bir kültürü olduğunu güzel biliyoruz ve CHP’nin bu kültürün yıkmasına müsaade vermeyeceğiz. Biz özellikleri hassasiyetleri hisleri olan insanlarız. Bu vicdanın tesirli olması için üzerimize düşeni yaparız. Kılıçdaroğlu üzere yıkıcı zihniyetlere fırsat vermedik vermeyeceğiz. Bu sıkıntıyı biz çözeceğiz diğeri çözemeyecek. 20 yıldır bu ülkenin en temel problemlerini ortadan kaldırdıysak global çaptan kaynaklanan problemleri 2 ay içerisinde düzelteceğiz.

İhracatımız artıyor büyümemiz daima ileriye yanlışsız gidiyor. Kendi açımızdan baktığımız vakit sanayiimizin daima büyüyen rolü bilgi ve teknolojilerinde hizmet bölümü manasındaki konularda gayretlerimiz meyvelerini vermeye başladı turizm kıymetli bir gelir kapısı haline gelmesiyle nisan mayıs ile bir arada rahat bir nefes alacağız.

Baskın seçim gündemde mi?

Bizim gündemimizde erken seçim yok. Bizim çalışmamız kampanya çalışmamız 2023, 18 Haziran’a yöneliktir. Erken seçimi bu ülkenin gündeminden çıkarmak lazım. Vakitsiz yapılan seçimler insanların planlayamadığı seçimler insanların yapacağı yatırımları tesirler. Biz yeni sistemle birlikte seçimlerin vaktinde yapılacağını ortaya koymamız lazım. Muhalefet 24 Haziran’dan bu yana her gün erken seçim esasen.