Adayı ilanla arasınlar

Leyla

Global Mod
Global Mod
AK Parti Genel Lider Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin genel merkezinde gündeme ait değerlendirmelerde bulundu. CHP’ye yüklenen Dağ, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “siyasi cinayetler” argümanının gerisini getiremediğini, daha sonrasında da bürokratları tehdit ettiğini hatırlattı. Kavala bildirisine imza atan 10 büyükelçi sürecine de değinen Dağ, “Muhalefet o süreçte de uygun bir imtihan veremedi. Ne yazık ki olaya büyükelçiler nazarından, o ülkeler gözünden baktı” dedi.

ASKIDA CHP KAMPANYASI

Irak ve Suriye tezkeresinde yaşanan süreci kıymetlendiren Hamza Dağ, CHP-HDP beraberliğine değinerek, “Bu CHP-HDP ittifakı değil, CHP’nin HDP’ye iltihakıdır. CHP, HDP’ye vagon olmuştur. Bu ‘Hayır’ oyuyla askıda CHP kampanyası başlamıştır. Kim nereye çekerse CHP oraya gitmeye hazırdır. CHP, HDP’yi sistem içine çekmiyor. HDP, CHP’yi marjinalliğe, Türkiye düşmanlarının çizgisine, terör yandaşlığına çekiyor” formunda konuştu.

ARTIK DE PKK’YI SEVİNDİRDİ

Bunun CHP tarihine kara bir leke olarak geçeceğini vurgulayan Dağ, “CHP kuruluş unsurlarına, özüne, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurucu takımına karşı yabancılaşma ortasında. Kılıçdaroğlu yönetiminde CHP büyük bir başkalaşım yaşıyor. CHP’ye oy veren vatandaşlarımız bile bundan rahatsızdır. FETÖ üzere, DHKP/C üzere eli kanlı terör örgütlerine sessiz, reaksiyonsuz kalan CHP, tezkeredeki tavrıyla artık de PKK’yı sevindirmiştir” dedi.

İŞKUR YARDIM EDEBİLİR

Kılıçdaroğlu’nun “Öz geçmişle Cumhurbaşkanı adayı belirlediklerine” ait açıklamaları da sorulan Dağ, şunları kaydetti: “Türkiye, Kılıçdaroğlu yardımıyla bu güldürüyü de yaşadı. Oldu olacak CHP gazetelere iş ilanı vererek, istedikleri kriterleri alt alta sıralayıp Cumhurbaşkanı adayı arasın. Şayet talepte bulunurlarsa İŞKUR’un da CHP’ye uygun adaylar konusunda yardım edeceğine inanıyorum. CHP, Cumhurbaşkanı seçtirmek değil, Cumhurbaşkanı atamak istemektedir.”