Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Osman Kavala’nın müebbet mahpus cezasına çarptırılma sonucunnın akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tehdit eden CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel’e sert reaksiyon gösterdi. Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu belirten Bakan Bozdağ, “Kimsenin seçilmiş Cumhurbaşkanına parmak sallamaya hakkı da, haddi de yoktur. Türkiye hukuk devletidir. Kimse yargının üstünde değildir. Cumhurbaşkanımıza ve yargıçlarımıza lisan uzatanları kınıyorum” sözlerini kullandı.
‘HERKES KENDİ İŞİNE BAKSIN’
ABD ve Avrupa’nın Kavala sonucuna reaksiyonlarını de sert bir lisanla eleştiren Bozdağ şunları söylemiş oldu: “Kararlar beklenince Ankara’da yargıçlar var tam aksine beklenmeyen kararlar çıkınca ‘kararlar talimatla veriliyor’ üzere kararları siyasi taraftarlığa göre kıymetlendirmek hukuk devleti ile bağdaşmayan bir uygulama olarak ortaya çıkıyor. Buradan herkesi hukuk devletine hürmet duymaya davet ediyorum. Herkes işine baksın. Türk yargısı bağımsızdır. Almanya ve ABD işine baksın” dedi.
‘HERKES KENDİ İŞİNE BAKSIN’
ABD ve Avrupa’nın Kavala sonucuna reaksiyonlarını de sert bir lisanla eleştiren Bozdağ şunları söylemiş oldu: “Kararlar beklenince Ankara’da yargıçlar var tam aksine beklenmeyen kararlar çıkınca ‘kararlar talimatla veriliyor’ üzere kararları siyasi taraftarlığa göre kıymetlendirmek hukuk devleti ile bağdaşmayan bir uygulama olarak ortaya çıkıyor. Buradan herkesi hukuk devletine hürmet duymaya davet ediyorum. Herkes işine baksın. Türk yargısı bağımsızdır. Almanya ve ABD işine baksın” dedi.