Adalet Bakanı Bozdağ CHP’li Başarır’a haddini bildirdi

Leyla

Global Mod
Global Mod
Plan-Bütçe Komisyonu’nda Adalet Bakanlığı’nın bütçesinin görüşmeleri sırasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yalova’da yaşanan olayı gündeme getirdi.

“HAD BİLMEZE HAD ÖĞRETMEK BENİM VAZİFEM”

Bozdağ, “Çok açıkça şunu da söylemek isterim: Yargıya karşı, yargı vazifesi yapan hâkim ve savcılarımıza hakaret edilmesi, Yalova meselade olduğu üzere, mahkemeye karşı el kol sağlanması ve adalet içeren kelamlar söylenmesi asla kabul edilemez. Bakın, ben o hususta açıklamamaya ihtimam gösterecektim ancak baktım iş büyük; fotoğrafları, o imgeleri izledikten daha sonra daha salondan çıkıp o koridorlarda konuşanları, deşifreleri gördükten daha sonra ben Adalet Bakanıyım, Yargıçlar Savcılar Heyetinin Lideriyim, orada misyon yapan hâkime, savcıya hakaret edene yanıt vermek, haddini bildirmek, had bilmeze had öğretmek benim görevim.” dedi.

BOZDAĞ’IN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Adalet Bakanı Bozdağ’ın kelamları üzerine CHP’li Ali Becerikli Başarır Bozdağ’ın üzerine yürümek isterken Bozdağ’da “Haddini bilmezin tekisin sen, hukuku ayaklar altına alan adamsın sen, mahkeme basan adamsın sen. İnşallah, bunların hesabını vereceksin. Bağıra bağıra, iftiralarını yeniden ede ede suçluluğunu örtemezsin, o denli değil.” diye konuştu.

SEN TÜRK ORDUSUNA DA “SATILMIŞ” DİYEN ADAMSIN

Bozdağ kelamlarının devamında ise “Sen Türk ordusuna da “satılmış” diyen adamsın. Sen kimin ağzıyla konuşuyorsun? Her yerde kabadayılık yapıyorsun, her yerde, her yerde. Kabadayılığa yer yok hukuk devletinde.Bağıra bağıra, hakaret ede ede hukukçu olduğunu söylüyorsun. Senin ahlaksızlığına yanıt vermeye benim ahlakım yetmez” diye konuştu.