Abstreiter profesyonel olarak ikinci yılına giriyor

Kemal

New member
Sandra Abstreiter'ın iki kere düşünmesine gerek yok. “En havalı an? Kendi sahamızda ilk maçımız” diyor ulusal buz hokeyi oyuncusu Kanada'daki profesyonel kariyerinin ilk yılı hakkında. “Buza çıktığımızda herkes iki tur attı ve sadece tribünlere baktı. Pek çok insan, pek çok küçük kız bizi neşelendirmek için oradaydı.”

Yeni PWHL, kadınlar için tam zamanlı buz hokeyi ilk kez mümkün kıldığında kaleci tam ortadaydı. Ya da Abstreiter'in ifadesiyle, “hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini düşündüğüm rüyanın gerçekliğin bir parçası haline gelmesi.” Ottawa'da evinde 8.000 taraftarın önünde maçlar, deplasmanda NHL arenalarında “sürekli yeni seyirci rekorları” ile maçlar, spora tam konsantrasyon, “hayatımı nasıl finanse etmeliyim” konusunda hiçbir düşünce yok: Abstreiter tarihi bir prömiyer yaşadı ve şunu buldu: o “çılgın”.

Ottawa Senatörleri kadın takımını NHL maçına davet etti

Örneğin, “bir arkadaşıyla kahvaltıdayken” ödeme yapmak istediğinde: “Bizi tanıyan biri bunu zaten yapmıştı.” Ya da Ottawa Senatörleri tüm takımı NHL maçı için VIP locasına davet ettiğinde. Ne yazık ki Alman yıldızları Tim Stützle ile “tanışmadı”.

Spor açısından sezon pek planlandığı gibi gitmedi ve bunun nedeni sadece play-off'ların kaçırılması değil. Abstreiter yalnızca üç kez kullanıldı çünkü Kanadalı rakibi Emerance Maschmeyer Olimpiyat şampiyonu olarak belirlendi. Nisan ayında Dünya Kupası'nda en iyi kaleci seçilen 26 yaşındaki oyuncu, “Çok iyi anlaştık, ondan çok şey öğrendim” diyor. İşte bu yüzden artık farklı talepleri var: “Sadece yedek kulübesinde oturmak istemiyorum, oynamak istiyorum.”

Abstreiter, Ottawa'daki sözleşmesini uzatmadı; kendisini diğer kulüplere “serbest oyuncu” olarak teklif etti, “bu bir riskti.” Önümüzdeki haftadan itibaren, Montreal'in 200 kilometre doğusunda, antrenman kampında diğer dört kaleciyle birlikte kadroda üç yer için mücadele edecek. “İki kişinin zaten sözleşmesi var, hâlâ bir yer var.”

Berlinli forvet Laura Kluge Toronto Sceptres kampında

Kendisinin ve milli takımın Çarşamba günü Fransa'ya karşı 4-1'lik galibiyetle ikna edici bir şekilde başladığı Landshut'taki Almanya Kupası da “buna hazırlık” niteliğinde. Kulübün şimdiki adıyla Victoire de Montreal'de, NHL rekor şampiyonu Canadiens'in Bell Center'ında bir veya iki maç bekleniyor. Ottawa'da Abstreiter, 67'ler genç takımının stadyumunda oynadı.

PWHL 30 Kasım'da ikinci sezonuna başladığında milli kaleci artık ligdeki tek Alman olamazdı. Berlinli forvet Laura Kluge, Toronto Sceptres tarafından kampa davet edildi. Aslında Abstreiter, birinci profesyonel ligde daha fazla iş olması gerektiğini söylüyor: “Zaten başka bir takımın eklenmesini bekliyordum.” Ancak genişleme adımları şimdilik 2025 yılına kadar ertelendi. Bu nedenle, en iyi Dünya Kupası kalecisi için bile görünüm mücadelesi zorlu olmaya devam ediyor.