6’lı masadan BTP’li Hüseyin Baş’a ret: YETERLİ Parti ve CHP’nin teşebbüsleri Saadet’i ikna etmeye yetmedi

Leyla

Global Mod
Global Mod
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Lideri Hüseyin Baş, geçtiğimiz günlerde katıldığı yayında muhalefete “6’lı masaya beni de alın” davetinde bulundu. Baş, Millet İttifakı’na girme talebinin daha evvel reddedildiğini tabir ederek şu açıklamaları yaptı:

“Ben Temel Bey’e bir aracıyı gönderdim. Bir sor; ‘ne sorun var, biz bir şey mi yapmışız, ne yapmışız?’ Temel Bey’in şöyleki söylemiş olduği bana iletildi: ‘Ya onlar epeyce Atatürkçü bir parti.’ Ben şok ortasında kaldım. Benim duyduğum bu.”

Bize CHP, Kemal Beyefendi cephesinden de ‘Temel Bey’le görüşün, orayı çözün ki biz masada yer alalım’ dendi. Ben bunu açıkça söylüyorum. Biz de dedik ki bir gidip görülelim. Lakin bu yanıtı aldık.”

SAADET PARTİSİ BTP’Yİ MASADA İSTEMEDİ

Baş’ın bu çıkışının akabinde Saadet cephesinden gelen açıklamalarda BTP’nin 6’lı masaya katılmasına karşı aralı bir duruş sergilendi. Saadet Partisi’nin, aslına bakarsanız hali hazırda geçmişten bu yana aralıklı durduğu Bağımsız Türkiye Partisi’nin 6’lı masaya katılmasına Necmettin Erbakan ve Haydar Baş içinde yaşanan sıkıntılardan kaynaklı olarak sıcak bakmadığı sav edildi.

İLK OLUMLU KARŞILIK YETERLİ PARTİ’DEN

Hüseyin Baş’ın 6’lı masaya ikinci sefer katılma talebine birinci vakit içinderda DÜZGÜN Parti olumlu yanıt verdi. DÜZGÜN Parti Sözcüsü Kürşad Güçlü, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu sözleri kullandı:

“Sayın Hüseyin Baş, görülmektedir ki korkularımızın ve hassasiyetimizin paydaşlığı milletimizin geleceği için yegane buluşma noktamızdır. Büyük Türkiye mefkuresine inanmış Sayın Genel Liderimiz Meral Akşener ve GÜZEL Partimiz sizleri Millet İttifakı’nda görmekten memnunluk duyacaktır”

AKŞENER MEVZUYU MASAYA GÖTÜRECEĞİNİN KELAMINI VERDİ

İYİ Parti’nin bu açıklamasının akabinde Meral Akşener, BTP’li Hüseyin Baş ile bir ortaya geldi. Görüşmenin akabinde açıklamada bulunan Akşener, “Hüseyin Baş televizyon programında 6’lı masada yer almak istediğini tabir etti, bir davette bulundu. Ben, o 6’lı masada oturan DÜZGÜN Parti’nin Genel Lideri olarak ayın 14’ünde yapacağımız toplantıya Sayın Baş’ın yaptığı çağrıyı getireceğim” dedi.

CHP’Lİ ÖZTRAK: MEMNUNİYET DUYARIZ

İYİ Parti’nin Baş’ın masaya katılma talebine olumlu geri dönüş yapması daha sonrası CHP de yeşil ışık yaktı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, mevzuya ait yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

“CHP sıcak bakar, çok de büyük memnuniyet duyarız. Bu sonucu alacak olan sayın genel liderlerdir. Otururlar, bununla ilgili davet verilir mi verilmez mi mevzuyu tartışırlar fakat bizim bakış açımız motamot bu biçimdedir.”

MASADAN HÜSEYİN BAŞ’A RET

Ancak Hüseyin Baş, ÂLÂ Parti ve CHP’den aldığı dayanağı, öbür dört partiden alamadı. 6’lı Masa, ikinci tıptaki ikinci toplantısını yaklaşık bir buçuk aylık ortanın akabinde geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. Görüşme daha sonrası yapılan ortak açıklamada, BTP’nin ismi anılmadan ittifakın altı parti olarak devam edeceği vurgulandı.

“İKTİDARIN KAZANMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Masaya katılma talebi reddedilen Baş, toplumsal medya hesabından paylaşımda bulundu. Baş, Manchester United’da 7 sırt numarası ile forma giyen futbolcu Cristiano Ronaldo’ya ilişkin bir fotoğrafı ‘Sakin’ notuyla paylaştı. BTP Genel Lideri Baş, bir başka paylaşımında ise şu sözleri kullandı:

“Gençleri uygun tanıyın, başlarına bir şey koyduklarında yaparlar; biz bir daha de iktidarın seçimi kazanamaması için elimizden geleni yapacağız.”