Dünya şampiyonu Verstappen, Russell'la çatıştı

Kemal

New member
Gelecek yılki Formula 1 şampiyonluk mücadelesi için pistte net bir açıklama yapan Max Verstappen, belirlenen ana rakiplerden biriyle karşılaştı. 27 yaşındaki Hollandalı, sakin ama kararlı bir şekilde ve kesin bir keskinlikle, Mercedes'li George Russell ile her türlü dostane ilişkinin bittiğini pratikte ilan etti. “Çok hayal kırıklığı yaratıyor. Dünya şampiyonu, “Tüm saygımı kaybettim” dedi.

“Kameraların önünde her zaman çok kibardı ama doğrudan onunla oturduğunuzda tamamen farklı bir insan olduğunu görüyorsunuz. Buna dayanamıyorum,” dedi Verstappen, Lusail Uluslararası Pisti'ndeki zaferinin ardından Katar gecesinde. Hollandalı yayıncı Viaplay'e “Kızarsa daha iyi olur” dedi.

Russell, Verstappen'e penaltı verilmesini istemişti

Verstappen'in net sözlerinin tetikleyicisi Russell'ın penaltı talebiydi çünkü Verstappen'in kendisini sıralama turlarında engellediğini düşünüyordu. Dikkat çekici bir şekilde Russell – Verstappen gibi – hiç de hızlı bir tur atmıyordu.

Sürücülerin temsilcilerinden biri olan rakibini dünya federasyonunun kurallarına fazla yakın olmakla suçlayan Verstappen, “Bana ceza vermeye çalışmasının saçma olduğunu düşündüm ve bu yüzden ona kızdım” dedi. uygulayıcılar. Pistte Russell'la yaşanan olay nedeniyle Verstappen, yarış hakemlerinin kararıyla pole pozisyonunu İngiliz'e bırakmak zorunda kaldı.

Sürücülerin geçit töreni sırasında iddiaya göre birkaç içten söz söyledikten sonra Verstappen, pistte yaptıklarının kendi adına konuşmasına izin verdi. İlk virajda Russell'ı geride bıraktı ve sezonun sondan bir önceki yarışını kazandı.

Hollandalı'nın kariyerindeki 63 numaralı zafer, dördüncü Dünya Kupası zaferinden sadece bir hafta sonra, aynı zamanda beşinci şampiyonluk görevinin de duyurusuydu. Red Bull'un anavatanı Avusturya'dan “Kurier”, “Max Verstappen'in hala dolu olmadığı açık” diye yazdı.

Red Bull'un motor sporları danışmanı Helmut Marko, “Kış tatilinden hemen önce böyle bir zafer inanılmaz derecede önemli ve motive edici” diye vurguladı: “Bu ivmeyi yanımıza almalıyız. Gelecek yıl, kurallar aynı kalacak, daha sıkı olacak.”

Formula 1 pilotları arasında 2025 Dünya Kupası sezonu için ön şakalaşma

O zaman Russell, Verstappen'in en büyük rakiplerinden biri olabilir. Rekor dünya şampiyonu Lewis Hamilton'ın bu sezonun ardından Ferrari'ye geçmesinin ardından, güzel konuşan İngiliz, kendisini Silver Arrows'un lideri rolünde görüyor. Yeni takım arkadaşı, 18 yaşındaki birinci sınıf yeni oyuncu Kimi Antonelli olacak.

Ayrıca bu yıl olduğu gibi iki McLaren pilotu Oscar Piastri ve Lando Norris de var. Brit Norris, Katar'daki performansı ve aldığı cezanın ardından son derece üzgün görünüyordu: “Takım harika bir iş çıkardı ama onları hayal kırıklığına uğrattım.”

Onuncu sırayı geçemedi. Norris, Verstappen ile sürücü düellosunda aldığı son yenilgiden bir hafta sonra bir sonraki yenilgiyi kabul etmek zorunda kaldı. Takımlar şampiyonasında 21 puan geride olan McLaren ile Ferrari arasında şampiyonluk ödülü finale ertelendi.

Takımlar şampiyonasında karar Abu Dhabi'de verilecek

Norris ve McLaren, 1998'den bu yana ilk takım şampiyonluğunu kazanma çabalarında uzun bir sezonun son birkaç metresinde başarısız olursa, bu muhtemelen Norris'in zaten kırılgan olan ruhu üzerinde daha fazla baskı oluşturacaktır. Ve ardından kazanan Ferrari takımı şu sorunun altını çiziyor: Scuderia'ya 2008'den bu yana ilk takımlar dünya şampiyonluğunu kazandıran iki sürücüden biriyle (Carlos Sainz) neden yollarınızı ayırıyorsunuz?

Ancak Yas Marina Pisti'nde odak noktası muhtemelen Verstappen ve Russell'ın yeniden bir araya gelmesi olacak. British Daily Mail, “Max Verstappen, George Russell'ı 'iki yüzlü' olmakla suçluyor” yorumunu yaptı. Guardian, “Max Verstappen meslektaşını şiddetle kınıyor” dedi. Russell'ın kendisini padokta sözleriyle mi yoksa pistteki hareketleriyle mi savunacağı Abu Dhabi'de henüz bilinmiyor.